February 21, 2021

V čase, kedy sa situácia v našej krajine neustále zhoršuje, vírusom sa dá  nakaziť na každom rohu, je najdôležitejšie dodržiavať opatrenia - nosiť rúška, respirátory, udržiavať odstup a dezinfikovať. My si to v našom hoteli uvedomujeme, a preto neustále rozširujeme spôsoby, ako vám zabezpečiť zdravé hotelové prostredie bez vírusov a baktérií. Predstavujeme vám náš Dezinfekčný program hotela.

Elektrostatický postrekovač na báze bezchlórovej polymérovej dezinfekcie

Na prvom mieste je pre nás ochrana zdravia našich hostí a pracovníkov. Zamestnanci hotela preto absolvovali školenie na aplikáciu bezchlórovej polymérovej dezinfekcie povrchov.

Každý deň týmto spôsobom naši kolegovia dezinfikujú všetky hotelové priestory. Hotelové izby sú dezinfikované po každom ubytovaní, aby sa zamedzilo tomu, že vírus zostane na povrchoch v hotelovej izbe.

Bezchlórovú polymérovú dezinfekciu aplikujeme pomocou elektrostatického ručného postrekovača. Tento spôsob dezinfekcie je kvalifikovaný svetovými organizáciami ako jeden z najúčinnejších a najbezpečnejších, najčastejšie využívaný v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach.

Nová doba prináša na trh účinnejšie dezinfekčné prostriedky, aké boli používané doteraz. My dezinfikujeme novodobým bezchlórovým, polymérovým dezinfekčným prostriedkom PolyHMG, ktorý má silný a dlhodobý antibakteriálny, antivírový a protiplesňový účinok na všetky druhy povrchov.

 

Difuzér ako novinka v hotelovom lobby

Dezinfekcia je známa svojou výraznou „vôňou“, ktorá mnohým veľmi prekáža. V súčasnosti sú ale na trhu aj difuzéri, ktoré okrem toho, že priestor dezinfikujú aj príjemne voňajú. Do vonného oleja bol na základe chemickej reakcie pridaný prvok, ktorý funguje baktericídne, vírocídne, sporicídne a fungicídne.

Vôňa sa tak spoločne s dezinfekčnými účinkami postupne uvoľňuje a vďaka vyparovaniu a rozpínavosti plynov sa dostane do celej miestnosti. Difuzéry sú vhodné najmä na miestach, kde je potrebná nepretržitá dezinfekcia. U nás v hoteli preto difuzér s príjemnou vôňou light citrus nájdete v hotelovom lobby, kde sa počas dňa premelie najviac ľudí. Kvôli zvýšenej bezpečnosti nedezinfikujeme iba povrchy, ale aj ovzdušie. Difuzér je zdravotne nezávadný a bezpečný pre ľudí. 

 

Dezinfekčné stanice v celom hoteli

Absolútnou nevyhnutnosťou sa na každom rohu stali dezinfekčné stanice. Nájdete ich v obchodoch, u lekára, v bankách i u nás. Dezinfekcia a čistota rúk je pri obmedzení šírenia nového vírusu COVID-19 kľúčová. Spolu s rúškom a odstupom sú alfou a omegou opatrení.

Nechýbajú ani u nás, v hoteli sme rozmiestnili niekoľko  bezdotykových dezinfekčných staníc, aby boli k dispozícii našim pracovníkom aj hosťom. Sú bezpečnejšie ako klasické dávkovače, lebo sú bezdotykové.

Nájdete ich v hotelovom lobby, pred hotelovou reštauráciou Oliva, na poschodiach, pred toaletami v suteréne. Zaobstarali sme aj prenosné dezinfekčné stojany, ktoré vieme umiestniť pred konferenčné miestnosti, v prípade, že by sa tam konala nejaká akcia.

 

Dezinfekcia stolov

Určite ste zachytili informáciu, že koronavírus sa udrží na rôznych povrchoch aj celé hodiny. Z tohto dôvodu je o to dôležitejšie dezinfikovať miesta, kde jeme, pracujeme a denne ich navštívi niekoľko desiatok ľudí.

Recepcia, konferenčné miestnosti či hotelová reštaurácia. Stoly a recepčný pult sú v neustálom kontakte s ľuďmi. Z toho dôvodu pravidelne čistíme všetky stoly v reštaurácii, recepciu a konferenčné miestnosti s certifikovaným dezinfekčným prípravkom disiCLEAN SURFACE non-foaming. Ide o nepenivý tekutý čistiaci a dezinfekčný prostriedok na dezinfekciu a umývanie rôznych povrchov. Má baktericídny, fungicídny a proti kvasinkový  účinok. Stoly a iné povrchy čistíme viackrát denne.

 

ROR

Ako sme už spomínali, základ všetkých opatrení proti šíreniu vírusu je trojka pod skratkou ROR – rúško, odstup, ruky (ich čistota a dezinfekcia). Týmito opatreniami sa spolu so všetkými opatreniami uvzsr.sk, ktoré pre nás, ako pre hotel, v súčasnosti platia, snažíme ochrániť nás i vás, našich hostí.

Naši pracovníci si pravidelne vymieňajú rúška a respirátory, aby boli chránení pri svojej práci a zároveň ochraňovali aj vás. Na recepcii upozorňujeme na dodržiavanie odstupov. A dezinfekcia je k dispozícii v celom hoteli. Dezinfikujeme povrchy, ovzdušie a dávame vám k dispozícii aj dezinfekciu rúk.

Väčšinu čistiacich dezinfekčných prostriedkov a prístrojov na dezinfekciu máme od klasifikovaných profesionálov z firmy iDry.sk. Dbáme na kvalitu prípravkov, aby sme mohli ponúkať svoje služby v bezpečnom a zdravom hotelovom prostredí.

Veríme, že čoskoro budeme môcť pri dodržiavaní všetkých opatrení znova ponúkať svoje služby v plnom rozsahu.


Back to Blog