March 27, 2023

Po dlhej zime sa prebúdza nielen príroda, ale aj my. Plánujeme prvé výlety do prírody i za kultúrou do mesta. Túžime sa zabávať, kultúrne žiť a vidieť niečo nové. Iba pár krokov od nášho hotela sa nachádzajú hneď dva kultúrne stánky, kde si môžete vychutnať divadelné predstavenia rôzneho druhu.

Radošinské naivné divadlo

Toto všetkým známe a významné divadlo vzniklo ešte v 60. rokoch minulého storočia. Založil ho dlhoročný radošinský divadelný ochotnícky herec a režisér Stanislav Štepka.

Od začiatkov až dodnes uvádza autorské hry jediného autora, a to zakladateľa Stanislava Štepku. Zopár zaujímavých predvedú na divadelných doskách vzdialených len tri minúty pešo od nášho hotela aj v najbližších mesiacoch. Pridávame náš výber:

 

Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om
 

Divadelné predstavenie Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om spája v príbehu o hrdinovi čaro Radošinského naivného divadla so Slovenským ľudovým umeleckým kolektívom. Hra Stanislava Štepku mala premiéru v roku 1970 a hrá sa dodnes, no v súčasnosti pod réžiou Juraja Nvotu v novej nevídanej scénickej podobe.

Čaká vás večer plný humoru, spevu, tanca, známych zľudovených literárnych textov, aktuálnych glos a známych interpretov RND. Skvelí tanečníci, hudobníci a speváci SĽUK-u si spoločne s Radošinskými hercami pripravili pre divákov výnimočný, tvorivý večer na známu jánošíkovskú tému v novej dramaturgii.

 

Mužské oddelenie
 

Je čas sa trošku pobaviť a zasmiať sa a na to sa hodí trpká komédia o tom, ako sa otvárajú telá a duše na mužskom oddelení. Jednou z najslávnejších komédií Stanislava Štepku bola komédia Ženské oddelenie, ktorú divadlo hralo pol storočia. V roku 2019 prišlo divadlo s novou komédiou s názvom Mužské oddelenie, ktorá mala nadviazať na úspech inscenácie o ženách. A zatiaľ sa im to darí.

V Mužskom oddelení vám humorným spôsobom predstavia skupinku pacientov, mužov, ktorí majú odlišné životné príbehy.

 

Ďalšími zaujímavými predstaveniami sú horká komédia Madona s dieťaťom, Spev kohúta či Pán Strom. Celý program nájdete na stránke divadla.

 

Dom kultúry Ružinov
Len 7 minút autom alebo 12 minút MHD trvá cesta z nášho hotela do ďalšieho kultúrneho stánku, tentokrát ide o DK Ružinov, kde sa pravidelne konajú kultúrne predstavenia rôzneho druhu. Kam sa vydáte vy?

 

Šialené nožičky
 

Bratislavské Hudobné Divadlo Teatro Wüstenrot uvádza obnovenú premiéru kriminálnej komédie Šialené nožičky, v ktorej vám predstavia kadernícky salón s rovnakým názvom ako nesie divadelná hra. Salón vedie Tony Kulma, ktorý má exkluzívnu klientelu, tá sa ale po vražde v byte nad salónom zľakne. Podozriví sú všetci, kto je vrah?

Bláznivé situácie, napäté momenty, jedinečný humor a to všetko v spolupráci hercov s publikom a improvizácii na mieste činu. Kriminálnu komédiu videl skoro celý svet, hrala sa v každom kúte a získala si veľkú obľubu. Staňte sa súčasťou hry aj vy. Lístky zakúpite cez ticketportal.sk.

 

Mandarínková izba
 

Komédia Mandarínková izba ponúka divákom francúzsky esprit, šarm, zaujímavé príbehy plné humorných momentov, prekvapení a detektívne závery. Na javisku sa predvedú štyria známi slovenskí herci v odlišných postavách. Niektorí sa počas predstavenia prezlečú až osemkrát. Príbeh v réžii Ľubomíra Vajdičku sa odohráva v malom parížskom hotelíku, v záhradnej mandarínkovej izbe.

Autorom hry je Robert Thomas (1927-89), významný francúzsky herec, dramatik, filmový a televízny scenárista a tvorca jedinečného francúzskeho žánru „Comédie Policiére“ inak povedané  komediálneho thrilleru, kde sa prepletá  smiech s napätím. V slovenskom znení sa na javisku predstavia Maroš Kramár, Zuzana Tlučková, Pavol Topoľský a Bibiana Ondrejková. Lístky viete zakúpiť už teraz cez ticketportal.sk.

 

Večera, kultúra a mäkká posteľ

Tak čo, navnadili sme vás na kultúrnu nôtu? Naplánujte si výlet do hlavného mesta a ubytujte sa len kúsok od divadelných stánkov. Pred predstavením si môžete užiť romantickú večeru v našej hotelovej Oliva restaurant, spolu s pohárikom dobrého vína. A po úžasnom kultúrnom zážitku nemusíte dlho cestovať, stačí pár minút a ste v mäkkých hotelových perinách. Tešíme sa na vašu návštevu!


Back to Blog