September 09, 2020

V poslednej časti blogu o našom feng shui hoteli sme venovali maliarovi Pavlovi Filgasovi, ktorý pre nás obrazy namaľoval. Každý obraz je originálna perokresba, ktorá v sebe nesie význam pre náš hotel. Hlavnou témou je obchod, keďže sa špecifikujeme ako biznis hotel. Povedzme si ale o našich obrazoch niečo viac.

Ako sme spomínali aj v predchádzajúcich blogoch, náš hotel v roku 2012 prechádzal veľkými zmenami. Rozhodli sme sa našim hosťom ponúknuť nielen komfort a čisté prostredie. Chceli sme im ponúknuť príjemné prostredie s dobrou energiou, kde sa budú cítiť dobre a radi sa vrátia znovu. Spojili sme sa s Petrom Filom, ktorý spravil z nášho hotela prvý feng shui hotel v Bratislave.

 

Na začiatku sa hľadal základný koncept hotela

Súčasťou tejto zmeny bolo veľa drobných i väčších detailov, ktoré bolo potrebné v našom hoteli zmeniť. My sa v tomto blogu zameriame na jednu časť a ňou boli obrazy na mieru. Zo začiatku bolo základné stanoviť si príbeh, koncept hotela. Náš hotel je určený primárne pre biznismenov a obchodníkov, ide o historický koncept, ku ktorému sme prispôsobili tematiku obrazov.

Perokresby, ktoré zdobia steny nášho hotela, nesú príbeh starých talianskych obchodných centier -  Venezia, Benátky, taliansky vidiek.

 

Každý svetový smer potrebuje vlastnú ideu

Každému svetovému smeru prislúcha nejaká idea. Idea na severozápade je cestovanie, obchod v zahraničí, toto všetko symbolizuje kov. V konferenčnej miestnosti preto nájdete Paríž s jej Eiffelovou vežou, ktorá sa stala symbolom Francúzska a prináša do tohto svetového smeru kov, ktorý bol potrebný, aby sa hotelu darilo v rámci obchodu.

 

Symboly sú významné

Obrazy sa už v staroveku považovali za veľmi silný symbol, ktorý si ľudia dávali do príbytkov. Vyberali si to, čo sa im páčilo, po čom túžili, čo si chceli priniesť do príbytkov. Každý obraz má silu vniesť prosperitu do priestoru. Preto je dôležité v rámci feng shui vybrať si jasné symboly.

Medzi obrazmi je aj séria perokresieb z Číny. Druhá sada obrazov – čínske krajiny, miesta, symboly symbolizuje, že ide o feng shui hotel. Je potrebné mať v hoteli aj niečo takéto, aby ľudia cítili ideu feng shui. Čínske obrazy lákajú zahraničných turistov – obchodníkov.

 

Udržujeme energiu v priestore

V celom hoteli sa nachádzajú obrazy, ktoré sú rozmiestnené na podľa svetových strán. V niektorých izbách nad sebou nájdete podobné obrazy. Každý je však tvorený priamo na dané miesto s ideou, ktorá je na tomto mieste potrebná a každý obraz je originálnou perokresbou.

Vo feng shui sa v rámci svetových smerov využíva energia dreva, vody, kovu, zeme a ohňa. Na severovýchode nájdete na kresbe v našich izbách hory, na východe nájdete obraz s vodou.

Energia dokáže priestorom prechádzať veľmi rýchlo, aby sme ju dokázali udržať v priestore čo najdlhšie, umiestnili sme obrazy na chodbách do tvaru S, aby sa energia odrážala. Energia totiž funguje ako ľudská pozornosť, je potrebné, aby ju niečo zaujalo, a tým pádom zostane v priestore dlhšie.

Všetky obrazy sú v sépiovej a čiernobielej farbe v jednoduchých líniách, aby zapadli do konceptu hotela a boli v súlade s farbami, ktoré boli do hotela vybrané.

Viac o vzniku obrazov a  šikovnom maliarovi Pavlovi Filgasovi sa dočítate v predchádzajúcom blogu.

 


Back to Blog