October 01, 2019

Viete v čom spočíva čínske umenie feng shui, po slovensky feng šuej?

Ide o čínske umenie, ktoré je v rodnej zemi využívané nielen v domácnostiach, ale aj na verejných miestach. Ide o umenie geomantie, čiže sa zaoberá smerovaním zemských a atmosferických síl, energií s cieľom zabezpečiť prúdenie energie v priestore, kde sa nachádzate.

TREND V INTERIÉROVOM DIZAJNE

V súčasnosti sa toto čínske umenie najviac využíva v interiéroch, kde usporiadanie nábytku, detaily, doplnky či farby sú dôležitým prvkom pre prúdenie energie a harmóniu, aby ste sa v priestore, kde sa zdržiavate, cítili čo najlepšie. To je základom aj v našom hoteli, preto sme sa stali prvým feng šuej hotelom v Bratislave.

O tom, čo všetko sme preto spravili, vás budeme informovať pomocou pravidelných blogov. Na začiatok si ale povieme zopár základných prvkov feng šuej, na ktoré sa treba zamerať, ak by ste chceli podľa tohto umenia žiť aj u vás doma. Vitajte v Hoteli Premium.

 

PORIADOK JE ZÁKLAD

Hovorí sa: „Neporiadok v dome, neporiadok v živote.“ To platí vo feng šuej dvojnásobne. Neporiadok narúša harmóniu v byte a bráni prúdeniu energií. K poriadku vám dopomôže aj dostatok úložných priestorov, každá vec by mala mať svoje miesto.

 

DVERE VÍTAJÚ ENERGIU

Dvere sú prvým pilierom každého feng šuej domova, miestnosti, pretože slúžia ako vchod nielen pre vás, ale aj energiu, ktorá cez ne prúdi. Tak ako človek cez svoje ústa prijíma živiny a z nich potrebnú energiu, dvere fungujú ako ústa pre váš príbytok alebo priestor, v ktorom trávite čas. Prichádza cez ne najviac energie QI, ktorá prechádza celým priestorom. Preto je dôležité, aby ste mali kvalitné dvere, ktoré sú pevné, nevŕzgajú a pri ich otváraní by nemala byť žiadna prekážka. Pred vchodovými dverami by v žiadnom prípade nemala byť umiestnená kúpeľňa alebo toaleta, energia, ktorá vojde cez dvere, by sa odtekajúcou vodou dostala hneď preč, bez toho, aby prešla domovom.

 

KVALITNÝ SPÁNOK NEZÁVISÍ LEN OD DOBREJ POSTELE

Posteľ je jeden z troch pilierov príbytku. Posteľ by ste mali umiestniť podľa priaznivých smerov vypočítaných z Gua čísla. Toto číslo sa používa, aby sa určila správna poloha hlavy pri spánku. Pre najlepší spánok je najvhodnejší smer TIEN JI - nebeský lekár.

Posteľ by mala byť umiestnená v energetickom závetrí, čo znamená, že by nemala byť oproti dverám, oknu, pod strešným oknom či v blízkosti radiátora, to všetko narúša kvalitný spánok. Súčasťou spálne by nemalo byť ani zrkadlo, aby energia priestorom neprúdila príliš rýchlo.
Vyberte si pre svoj spánok pevnú posteľ s kvalitným matracom. Obohatí to váš spánok aj zdravie.

 

PRÁCA VERZUS ODDYCH

Tak ako vo veciach, aj v priestore by mal mať človek poriadok, je dôležité oddeliť pracovné miesto od miesta, kde oddychujete. Zásadne by ste nemali pracovať na počítači na mieste, kde bežne oddychujte – posteľ či gauč.

Ak vás umenie feng šuej a jeho zavedenie do nášho hotela zaujalo, sledujte naše blogy pravidelne a dočítate sa viac.

REZERVOVAŤ UBYTOVANIE

 


Back to Blog