November 25, 2019

Kuchár či fitness tréner?

Súčasťou nášho hotela je aj reštaurácia Oliva, kde si naši hostia môžu dopriať k raňajkám nielen šálku dobrej kávy, ale aj zdravé a výživné jedlo. O jeho kvalitu sa stará náš raňajkový kuchár, ktorý sa okrem lásky k jedlu zamiloval do zdravého životného štýlu a stal sa profesionálnym fitness trénerom. Na raňajky v našom hoteli si tak môžete dopriať niečo zdravé, čo vás nasýti a dodá vám energiu, a to všetko priamo z rúk profesionála, nielen v rámci gastronómie, ale aj zdravej výživy. Odporúčame ochutnať jeho tematické novinky na jeseň - šošovica s paradajkami, slaninkou a kokosovým mliekom, či bulgur s grilovanou zeleninou.

Snažíme sa skrášľovať okolie hotela

Náš hotel udržiavame v čistote a v harmónii. V hektickom hlavnom meste Slovenska sme sa stali prvým feng šuej hotelom. Nezáleží nám však len na tom, ako vyzerá náš hotel. Chceme našich hostí privítať v krajšom prostredí. Pred našim hotelom sa nachádza niekoľko garáží, ktoré nie sú v našom vlastníctve. Aj napriek tomu sme sa rozhodli s majiteľmi dohodnúť a ich okolie skrášliť. Okrem maľovky sme pri garážach oproti hotelu zasadili kvety, aby ste sa cítili dobre nielen v našich priestoroch, ale aj v okolí nášho hotela.

 

Nový kompostér z lásky k prírode

V súčasnej dobe tvoríme neuveriteľné množstvo odpadu každý jeden deň. Vo väčších mestách, ako je Bratislava, sú to tony odpadu ročne. Svojim kúskom prispievajú aj podniky, reštaurácie a hotely. My si to uvedomujeme, a preto sme do nášho hotela zaviedli kompostér na bio odpad. Vďaka nemu sa nám podarí znížiť tvorbu komunálneho odpadu. Zvyšky potravín poputujú namiesto koša do kompestéra, kde vytvoríme hnojivo, ktorým môžeme neskôr hnojiť naše rastliny či kvety na terase pred hotelom a  v okolí hotela.

 

Od septembra pomáhame študentom v rámci duálneho vzdelávania

V septembri sa začal nový školský rok. Náš hotel sa rozhodol, že sa zapojí do systému duálneho vzdelávania, vďaka ktorému pomôžeme študentom vo svojom odbore získať potrebnú prax už počas štúdia na škole. Zároveň si u nás vedia aj niečo zarobiť. Pre študentov je to motivácia zlepšovať sa. My im predávame potrebné poznatky a skúsenosti, ktoré využijú pri vykonávaní svojej práci, oni nám pomáhajú pri chode nášho hotela. Mnohí u nás po škole zostanú pracovať a získajú tak pracovné miesto hneď po ukončení štúdia. Veríme, že podpora mladých ľudí pomocou duálneho vzdelávania je pre nich tou najlepšou cestou k získaniu potrebnej praxe a dobrého pracovného miesta po škole.

 


Back to Blog