October 08, 2020

Začiatok septembra svojimi teplotami nepripomínal príchod jesene, zopár listov a náznaky farebných korún stromov však značia opak. Prichádza jeseň a s ňou všetko, čo k nej patrí. Nielen v gastronómii si každý spája toto ročné obdobie s tekvicami. Tekvicové pyré, tekvicové prívarky, polievky. Jesenná kuchyňa však nie je len o tekvici. Predstavujeme vám zopár jedál z nášho jesenného jedálnička.

Sezónne suroviny v príjemnom prostredí

To je naše motto. Chceme, aby si vaše chuťové poháriky odniesli z návštevy našej hotelovej reštaurácie Oliva gastronomický zážitok. Okrem toho je pre nás dôležité to, ako sa u nás budete cítiť. Náš hotel je prvý feng shui hotel v Bratislave, vďaka celému konceptu sme sa snažili dostať pozitívnu energiu aj do priestorov našej reštaurácie.

 

V kuchyni vyberáme sezónne suroviny, ktoré naši kuchári pretvárajú na domáce poctivé jedlá. Výber kvalitných surovín je u nás základom, nájdete u nás domáce cestoviny, zeleninu od lokálnych farmárov a mäso tej najvyššej kvality od poctivých mäsiarov.

Našim hosťom chceme ponúknuť sezónne čerstvé suroviny, ktoré sa dajú zohnať u nás doma. V prípade experimentovania alebo surovín, ktoré sa u nás nepestujú alebo sa nedajú zohnať čerstvé, vyberáme overených dodávateľov.

 

Jeseň na tanieri

Naša nová verzia a’la carte je plná jesenných teplých chutí, ktoré vás obalia atmosférou farebného ročného obdobia aj v prípade, že bude vonku aj naďalej tak horúco, ako doteraz.

Spomínali sme tekvicu? Aj keď v jedálničku nájdete aj mnoho iných surovín, bez tekvice to na jeseň nejde. Napadá vám viac jesenná sezónna surovina ako tekvica? V novom a’la carte nájdete lahodný hokaido krém s chilli a zázvorom s kokosovým mliekom, posypaný tekvicovými semiačkami s kvapkou výborného tekvicového oleja. Jedlo pre každého – mäsožravca, vegetariána i vegána.

Keď sme pri mäsožravcoch, jeseň si nevieme predstaviť bez kačacích hodov. V novom a’la carte preto nájdete jemné kačacie prsia so šošovicou a cuketou. Vyberú si aj tí, čo nebudú mať chuť na kačku, v ponuke nájdu vykostené bravčové rebierka v opečenom pita chlebe s paradajkami, koriandrom a marinovanou sezónnou zeleninkou.

V ponuke nájdu svoj kúsok šťastia aj fanúšikovia teľacieho - saltimbocca alla romana, teľacia špička obalená v prosciute so šalviou s prílohou v podobe restovanej sezónnej zeleninky s baby zemiakmi.

Nezabúdame ani na bezmäsité jedlá, pochutíte si u nás na domácich cestovinách s hlivou, chilli, edamame fazuľkami, parmezánom a sušenými paradajkami. Jeseň je sezónnou húb a my v našej reštaurácii využívame tieto dary prírody a vždy ich radi zakomponujeme do našich jedál.

Máme tu nejakých „syrožravcov“? Grilovaný halloumi syr alebo cuketový šalát s kozím syrom? Výber je na vás.

Sladká bodka na tanieri

Talianska kuchyňa je bohatá na chute a má fanúšikov po celom svete. Inšpirujeme sa ňou aj my pri výbere našich jedál. Naše nové a’la carte je zakončené sladkou bodkou v podobe panna cotty s malinami. Domáci recept z vanilkových strukov bude pôsobiť ako balzam na dušu.

Už sa vám zbiehajú slinky? Navštívte nás počas jesene a doprajte si kulinársky zážitok s kvapkou jesene na tanieri.


Back to Blog