August 01, 2023

„Dôležitejší ako akýkoľvek zázrak medicíny je šport,“ povedala Mihaela Rădulescu, rumunská moderátorka, spisovateľka a aktivistka. Pohyb je prospešný nielen pre naše telo, peknú postavu, ale aj fyzické a duševné zdravie a pohodu. 

Šport nás spája, socializuje, pomáha nám uniknúť pred zlými myšlienkami tým, že v našom tele rozprúdi endorfíny. Náš hotel má ideálnu polohu pre ľudí, ktorí radi športujú aj pri výletoch či pracovných cestách. V okolí sa nachádza hneď niekoľko športových možností, o ktorých si povieme v tomto článku.

Štrkovec
Vzdialenosť od hotela: autom: 5 minút, pešo: 8 minút

Len 5 minút od nášho hotela sa autom dostanete na Štrkovec, obľúbené miesto pre trávenie voľného času všetkých Bratislavčanov i tých, čo zavítajú do nášho hlavného mesta. Dôvodom je napríklad antuková bežecká dráha, ktorá vedie po obvode celého jazera, kde si môžete ráno pred hotelovými raňajkami zabehať alebo ihrisko na plážový volejbal, stôl na stolný tenis, vonkajšie fitness, kde si môžete zacvičiť sami či si zobrať spoločnosť a zahádzať si loptou v piesku. Rodinky si radi požičiavajú malé člny a vydajú sa na jazero s deťmi, ktoré z toho majú pekný zážitok. A na svoje si tu prídu aj milovníci rybárčenia.

Zimný štadión O. Nepelu
Vzdialenosť od hotela: autom 4 minúty, pešo 10 minút

Hlavný bratislavský štadión, ktorý pravidelne hostí nielen športové, ale aj rôzne spoločenské a kultúrne podujatia, sa nachádza iba 4 minútky autom a 10 minút pešo od nášho hotela, kde môžete nechať zaparkované auto na stráženom, uzavretom parkovisku a nemusíte riešiť jeho parkovanie pri štadióne. Blíži sa nám zimné obdobie a práve v tomto čase môžete zobrať partnera/partnerku na romantické rande na ľad, na štadióne je totiž možnosť verejného korčuľovania, a to si užijete vy ako dospelí, ale aj vaše ratolesti.

Verejné korčuľovanie ponúka aj Zimný štadión Vladimíra Dzurillu vzdialený 3 minútky autom a približne 12 minút pešo od nášho hotela. Výber je na vás.

Šport park - voľnočasový priestor Jama
Vzdialenosť od hotela: autom: 4 minúty, pešo: 12 minút

Pekné počasie si môžete športovou aktivitou spríjemniť aj v Športparku Jama. Tento voľnočasový priestor vzdialený len 12 minút pešo od nášho hotela, ponúka vyhliadkové móla, športové plochy ako sú multifunkčné ihrisko, tenisové kurty, fitness stroje, parkúrové zostavy, pingpongové stoly, nechýba bežecká dráha, športová dráha, korčuliarska dráha či horolezecká stena. Výber je teda naozaj široký a každý si nájde niečo, čím zabaviť svoju myseľ a telo. Či už to bude lezenie po stene alebo zápas v pingpongu.

Plaváreň Pasienky
Vzdialenosť od hotela: autom: 5 minút, pešo: 15 minút

Nezabúdame ani na plavcov. Vedeli ste, že plávanie je štvrtou najobľúbenejšou aktivitou na Slovensku? Precvičuje sa pri ňom celé telo i vnútorné orgány, je vhodným športom aj pre ľudí po zranení na rehabilitáciu, bezpečné je aj pre tehotné a pomáha zvládať stres. Len 5 minút autom a 15 minút pešo od hotela nájdete krytú plaváreň Pasienky s 50-metrovým plaveckým bazénom a 25-metrovým výukovým bazénom. V objekte sa nachádza aj posilňovňa a sauna Neptún.

Sauny ale nájdete aj priamo u nás v hoteli v privátnom wellness, kam si môžete po športovej aktivite prísť oddýchnuť a nechať telo zregenerovať vo vírivej vani alebo v jednej z našich sáun. Objednať si drink a relaxovať v odpočinkovej miestnosti a následne sa vrátiť v župane na svoju izbu.

Kúpalisko Tehelné pole
Vzdialenosť od hotela: autom: 4 minúty, pešo: 12 minút

Počas letných mesiacov si naši hostia radi odskočia na kúpalisko Tehelné pole, kam sa pešou chôdzou dostanete za 12 minút. V lete nie je nič lepšie, ako sa hodiť do bazéna, ovlažiť sa počas horúcich dní a užiť si čas pri vode. Práve plávanie je ideálnym športom do slnkom zaliateho obdobia. Nezabudnite si ale pokrývku hlavy.

Areál netradičných športov
Vzdialenosť od hotela: autom: 6 minút, pešo: 17 minút

Areál tradičných i netradičných športov pod jednou strechou je ideálnym miestom pre športových nadšencov a nájdete ho len 17 minút pešo od nášho hotela. Čo všetko sa tu dá robiť? Zahrať si hokejbal či in-line hokej v ich veľkej hale, florsal, futsal, hádzanú či bedminton v malej hale. Na mieste sa nachádza aj malé futbalové ihrisko s umelým trávnikom na futsal, antukový tenisový kurt či viacúčelové ihrisko a FitCamp, kde si možno zabehať na bežeckej dráhe alebo zahrať stolný tenis.

Golem Club v Centrali
Vzdialenosť od hotela: autom: 7 minút, pešo: 16 minút

Ak ste typ, ktorí má radšej fitness, skupinové cvičenia ako pilates alebo jóga a radi si vychutnáte masáže po športovej aktivite, využiť môžete Golem club, ktorý nájdete v Centrali, 16 minút pešo od hotela.

Toľko možností, stačí si len vybrať a využiť svoj voľný čas pri návšteve nášho hlavného mesta na športovú aktivitu. Na recepcii vám, samozrejme, radi poradíme, ako sa kam dostať čo najrýchlejšie.


Back to Blog